Witam Was drodzy adepci wiedzy repoglamourowej.

Czy na warsztaty zabieracie ze sobą cały sprzęt jakim dysponujecie? Szczerze mówiąc nie będzie mi się chciało ze sobą targać całego zestawu, więc zastanawiam się co zostawić w domu i nie wiem z czego zrezygnować.

Tak więc, co ze sobą zabieracie?
Ja biorę wszystko. Dużo tego nie mam, wiec problemu nie będzie. Jedno body + 3 szkła, polar, lampa, dyfuzor LIGHTSPHERE II, statyw, itp. Wszystko mi się do plecaczka zmieści, a nie wiadomo co się przyda i wykorzysta

ja też biorę wszystko po co mam sobie pluć w brodę, że czegoś nie wziąłem ;P tzn wszystko miesci mi sie do plecaka

a co masz na myśli pisząc cały zestaw?

)
Myślę że będzie to dobra okazją do swobodnej wymiany aparatami w celu zapoznania się z innym sprzętem.
Ja na przykład bardzo bym chciał dostać w łapki c5d z jakąś L`ką

W rewanżu proponuje d700+24-70 50 1,8 85 1,8
Pozdrawiam!
jest nawet taki wzór: FF+L=

Nie no... Dwóch body na szyi targać nie będę.

Żony też ze sobą nie zabiorę, więc "zestaw" nie będzie cały. Zastanawiam się nad sensem targania 70-200, czy 24-70. Najchętniej zabrałbym tylko 35 i 85 (no i 15 jak uda mi się zanabyć do tego czasu) - bo to jest 80% pleneru, ale nie wiem czy tak jak to opisał Bartek można sobie pluć w brodę..
tzn nie wiele mam więc wiesz

Ja biorę jedno body, 16-35 i 85, Kalina mi napisała że w zasadzie to nawet lampy nie potrzeba ale jak chcę to mogę wziąć. Innych szkieł nie biorę nie będę tego dźwigał szczególnie tak jak kolega z góry napisał 70-200 za ciężkie toto żeby się z tym bujać niepotrzebnie. Poza tym lapek który też waży.
(12-03-2009 21:45)zarembski napisał(a): [ -> ]Nie no... Dwóch body na szyi targać nie będę.
Żony też ze sobą nie zabiorę, więc "zestaw" nie będzie cały. Zastanawiam się nad sensem targania 70-200, czy 24-70. Najchętniej zabrałbym tylko 35 i 85 (no i 15 jak uda mi się zanabyć do tego czasu) - bo to jest 80% pleneru, ale nie wiem czy tak jak to opisał Bartek można sobie pluć w brodę..
Robiłam prawie wyłącznie 85 i pożyczonym od Mariusza 35...
Ja rowniez 35 i 85
Nie bierzcie lampy blyskowej, dyrektor techniczny wspomoze wam swoim swiatełkiem