A moze ktos sie skusi na seminara u Jeffa Ascough'a? Ja sie wybieram i mysle, ze bedzie ciekawie. Nareszcie nie bedzie tylko o fotoszopie, a poza tym bedzie tez gosc specjalny George Weir. Odebedzie sie 19 lipca w Menchesterze w hotelu tuz przy lotnisku. Wiecej info tu:
http://jeffascough.com/seminars/Site/home.html
Dla odwaznych dam miejsce do spania

))
Pozdrawiam
Hm... A lata "coś" z naszego kraju do tego Manchesteru?
(11-06-2009 17:18)Adam Mikosz napisał(a): [ -> ]Hm... A lata "coś" z naszego kraju do tego Manchesteru?
Oczywiscie...pewnie zalezy skad bys lecial. Jesli nie tam to Liverpool jest bardzo blisko, a z Wawy sa polaczenia, Manchester ma ogromne lotnisko wiec raczej nie problem.
A ile byś chciała za ten nocleg? Może jakieś szczegóły na PW
Kurcze. Szkoda, ze akurat wtedy. Chętnie bym poleciała.
Marzena, weźmiesz dla mnie autograf?;-))
I koniecznie donieś, czy na żywo też ma takie smutne wejrzenie

to byłoby COS, Askot wszak miażdzy

(16-06-2009 21:00)kalina napisał(a): [ -> ]Kurcze. Szkoda, ze akurat wtedy. Chętnie bym poleciała.
Marzena, weźmiesz dla mnie autograf?;-))
I koniecznie donieś, czy na żywo też ma takie smutne wejrzenie
Aj nikt nie moze...co jest? Eh
Autografa wezme.

Ponoc zajomi opisuja go, ze jest osoba nietolerancyjna. Ciekawe co to oznacza w jego przypadku? Jak sie dowiem to doniose o tym rozwniez.

Wiesz, ja nawet chętnie, ale nie wiem jak z moim angielskim

(18-06-2009 23:17)Adam Mikosz napisał(a): [ -> ]Wiesz, ja nawet chętnie, ale nie wiem jak z moim angielskim 
Radze zrobic test. Wlacz sobie Jasia Fasole (on zawsze cos belkocze pod nosem jak typowy Anglik) lub Alo Alo lub Pajtona bez tlumacza w oryginale i jak zlapaiesz z czego sie smieja to nie masz sie co obawiac
A tak serio to nie sadze by gadali o skomplikowanych rzeczach wiec raczej jezyk potoczny. Problemem moglby sie okazac szkocki akcent Weira, ale Ascouth jest glownym bohaterem. By zrozumiec Szkota trza mieszkac 100 lat w Glasgow, nawet Anlicy nie rozumieja wiec chyba standard. Ja pozbylam sie wszelkich kompleksow jezykowych dzieki temu.