Witam dopiero co się zapisałem ale już mi się tli myśl a co jeśli ktoś nam zwinie sprzęt który przywieziemy, trochę by się obłowił taki delikwent. (każdy przywiezie laptopa, i większość swoich kosztowności). Czy ktoś wie cokolwiek na temat czy jest możliwość ubezpieczenia tych gratów na okres 2-4 dni?
Tak samo jak któryś z kolegów w wątku o noclegu nie chciałbym spać na sprzęcie.
ps. Może jestem naiwny i już dawno powinienem ubezpieczyć sprzęt na stałe, ale jeszcze tego nie zrobiłem.
Ja byłem podczas pierwszej edycji i sprzęt nawet nie tknięty. Spałem w hotelu z 2 osobami z warsztatów i nic

(26-03-2009 14:33)JasDa napisał(a): [ -> ]Witam dopiero co się zapisałem ale już mi się tli myśl a co jeśli ktoś nam zwinie sprzęt który przywieziemy, trochę by się obłowił taki delikwent. (każdy przywiezie laptopa, i większość swoich kosztowności). Czy ktoś wie cokolwiek na temat czy jest możliwość ubezpieczenia tych gratów na okres 2-4 dni?
Tak samo jak któryś z kolegów w wątku o noclegu nie chciałbym spać na sprzęcie.
ps. Może jestem naiwny i już dawno powinienem ubezpieczyć sprzęt na stałe, ale jeszcze tego nie zrobiłem.
Nie wiem czy któraś z ubezpieczalni ma opcję ubezp sprzętu foto lub laptopa.Chyba nie ma takiej opcji.
Jakby ktoś wiedział o czymś takim to niech da znać.W sumie nawet nie chodzi mi o ubezpieczenie na czas szkolenia ale wogóle (na codzień).
Kiedyś o to pytałem w warcie bodajże i nie ma takiej możliwośći. Nawet jeśli posiadasz np studio fotograficzne to możesz ubezpieczyć sprzet foto i laptopa ale tylko w siedzibie firmy i tylko od kradzierzy i innych zdażeń losowych.
Może od tamtego czasu się coś zminiło
Czołem,
pozwolę sobie odkopać temat. Czy komuś udało się może znaleźć firmę, która chciałaby nasz sprzęt ubezpieczyć ?? Mój lokalny agent pizetju unika mnie jak ognia, rozmawiałem o ubezpieczeniu sprzętu na warsztatach z Adamem. Ale może komuś się to jednak udało ???
Ja mam taka oferte.... ubezpieczenie sprzetu stacjonarnego w firmie oraz tego mobilnego. Kilka obostrzen jest, ale raczej logicznych. Firma miesci sie w Tychach. Jak cos, namiary podaje po pytaniu na PW.
tez bede wdzieczny za info. Moge prosic na pw?
Na forum Nikona, ktos ruszyl jakis czas temu z takim tematem i zbieral ludzi aby sie zorganizowali i wystapili wspolnie do jakiekiejs firmy ubezpiecz (w pojedynke ciezko cos zalatwic dobrego dla siebie- ubezpieczyciele sie nie chca w to bawić), ale nie wiem jak to sie dalej potoczylo.
polecam tam pogrzebac.
to
Nijak się nie skończyło, od dłuższego czasu tworzy się lista.